ساختار سازمان بین المللی دریانوردی

قوانین و مقررات


سازمان بین المللی دریانوری به عنوان یکی از آژانس های سازمان ملل متحد وظیفه ایجاد یک ساختار منظم همکاری مابین دولتهای گوناگون در زمینه قوانین حاکمیتی و شیوه های فنی و اجرایی موثر در کشتی رانی تجاری بین المللی و تشویق و تسهیل پذیرش عمومی بالاترین استاندارد های کاربردی در حوزه های ایمنی دریانوردی، بهبود بازدهی دریانوردی و جلوگیری از آلودگی محیط دریایی توسط کشتی ها را دارد. این مقاله به صورت خلاصه ساختار و تاریخجه این سازمان را منعکس می نماید.

مصوبات اسناد لازم الاجرای اجلاس 106 کمیته ایمنی دریایی

قوانین و مقررات


یکصد و ششمین جلسه کمیته ایمنی دریایی از 2 تا 11 نوامبر 2022 به ریاست خانم مایت مدینه (ایالات متحده آمریکا) برگزار شد. نایب رئیس کمیته، آقای تئوفیلوس موزاس (یونان) نیز در این اجلاس حضور داشت. خلاصه ای از نتایج نشست در رابطه با اسناد لازم الاجرای تصویب شده، در این مقاله ذکر شده است.

خلاصه ای بر الزامات انتشار ناکس موتور های دیزل دریایی

قوانین و مقررات


در این مقاله به توضیح مختصری بر الزامات محدود کننده انتشار ناکس از موتورهای دیزل دریایی پرداخته شده و رده های انتشار سه گانه به صورت خلاصه مورد بررسی قرار داده می شود.

تکنولوژی کربن گیری و ذخیره سازی آن در صنایع دریایی

ماشین آلات


سهم بخش حمل و نقل از انتشار گاز های گلخانه ای جهان 25 درصد است، که 2.9 درصد از آن انتشار آلودگی مربوط به صنعت دریایی می باشد. تغییر قوانین جهانی در راستای کاهش اثرات زیست محیطی، سهام داران صنایع دریایی را مجبور به اجرای اقداماتی در راستای کربن زدایی نموده است. فناوری های CCS و CCUS از دهه های گذشته در دسترسند ولی به تازگی تبدیل به بحثی داغ در صنعت دریایی شده اند.

الزامات محل نصب Survival Crafts

ایمنی و حریق


قایق های بقا (Survival Craft)، به تجهیزات نجاتی می گویند که در زمان ترک کشتی در شرایط اضطراری، می توانند جان خدمه را نجات دهند و شامل قایق های نجات (Life Boat)، جان پناه های دریایی (Life-Rafts) و قایق های جستجو و نجات (Rescue Boats) هستند. در این مقاله، به الزامات مربوط به جانمایی محل نصب این تجهیزات بر اساس کنوانسیون سولاس و کد LSA می پردازیم.

الزامات نشریات دریایی و اسناد آیمو

قوانین و مقررات


کمیته ایمنی دریایی در هشتاد و یکمین اجلاس خود (10 تا 19 می 2006) و کمیته حفاظت از محیط زیست دریایی در پنجاه و سومین اجلاس خود (18 تا 22 ژوئیه 2005)، به منظور ایجاد راهنمایی برای تهیه و نگهداری نشریات دریایی بر روی شناورهای متردد در آب¬های بین¬المللی، قوانینی را به تصویب رساند.

سائیدگی جرقه ای در موتورهای دریایی

ماشین آلات


اگر پتانسیل الکتریکی به وجود آمده بین شفت و بدنه شناور در میل لنگ از طریق یاتاقان های اصلی (Main & Thrust Bearings) تخلیه شود، احتمال وقوع سائیدگی جرقه ای بسیار زیاد بوده که در صورت عدم تشخیص به موقع آن، سایش گسترده تر و در ادامه آسیب شدید به میل لنگ محتمل خواهد بود. در این مقاله کلیاتی از این نوع آسیب و روش پایش آن بیان گردیده است.

تکنیک های بازرسی از راه دور (RIT)، سطح بالاتری از کارایی، انعطاف پذیری و اطمینان

قوانین و مقررات


با توسعه سریع تکنیک های بازرسی از راه دور (RIT)، مانند تجهیزات متحرک کنترل از راه دور و حسگر های لحظه ای نصب شده بر روی پهپاد ها، صنعت دریایی به طور فزاینده ای از آنها برای انجام بازرسی های خود، استفاده می کند. شکی نیست که تکنیک های جدید تر سطح بالاتری از کارایی، انعطاف پذیری و اطمینان را در فعالیت های مرتبط با بازرسی از خود نشان می دهند بدون آنکه به یافته های نهایی این بازرسی ها خللی وارد شود.

گواهینامه بین المللی جلوگیری از آلودگی هوا توسط موتورهای دریایی (EIAPP)

قوانین و مقررات


گواهینامه EIAPP که مخفف عبارت Engine International Air Pollution Prevention Certificate است، به طور خاص به موضوع انتشار گازهای اکسید نیتروژن (NOx) در موتورهای دیزل دریایی می پردازد. انتشار ناکس شامل انتشار کلی اکسید های نیتروژن است که محاسبه آن بر اساس انتشار وزنی NO2 می باشد و بر اساس مفاد کد ناکس (NOx Technical Code)، با استفاده از چرخه های تست (Test Cycles) و روشهای اندازه گیری تعیین شده در آن، اندازه گیری می گردد. گواهینامه EIAPP نشان دهنده ی انطباق موتور کشتی با استاندارد های سختگیرانه ی زیست محیطی بوده و نتیجه آن بالا بردن کیفیت هوا است.

الزامات حمل و نصب تجهیزات رادیویی مطابق با قوانین کنوانسیون سولاس 2024

قوانین و مقررات


کمیته فرعی ناوبری، ارتباطات رادیویی و جستجو و نجات (NCSR)، در نهمین اجلاس خود (21 تا 30 ژوئن 2022)، با در نظر گرفتن اصلاحات فصل چهارم سولاس، بخشنامه شماره COMSAR.1/Circ.32/Rev.1 در ارتباط با نوین سازی تجهیزات رادیویی (GMDSS) و هماهنگ کردن الزامات مربوط به آنها را تدوین نمود. در این مقاله فنی ویرایش دوم این دستورالعمل برای یکسان سازی الزامات رادیویی جدید کنوانسیون سولاس تشریح می گردد که از تاریخ اول ژانویه 2024 برای تمامی شناورهای مشمول کنوانسیون سولاس لازم الاجرا شده است